Elhunyt dr. Csók Edit

Sajnálattal tudatjuk mindenkivel, hogy 2015 nyarán gyermekpszichiáter kolléganőnk, dr. Csók Edit, hosszantartó súlyos betegségben elhunyt.

Csók Edit Szeghalmon született 1956. 05. 15-én, majd Vésztőn járt iskolába. 1982-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, majd a Gyulai Kórház Gyermekosztályán kezdte meg gyógyító munkáját. Rövid ideig radiológián és labororvosként is dolgozott. E kitérők után azonban visszatért a gyermekgyógyászathoz és 1993-ban jeles eredménnyel szakvizsgázott csecsemő-és gyermekgyógyászatból, és gyermek háziorvosként dolgozott.

2001-ben a Szegedi tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán egészségügyi közgazdasági és menedzsment szakon diplomát szerzett. Érdeklődése és kíváncsisága a gyermekpszichiátria felé terelte. 2004. 02. 01-től a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika, Gyermekpszichiátriai részlegén tevékenykedett.

2006-ban gyermek- és ifjúságpszichiáter szakvizsgát tett, majd 2012-ben a pszichoterapeuta szakvizsgán is kiváló eredménnyel szerepelt.

Gyógyító munkáját mindvégig lelkesen és empatikusan végezte, a betegeivel való foglalkozás mellett mindig időt szakított oktatásra, számos szakdolgozat konzulenseként tevékenykedett, és tartott előadásokat a gyermekpszichiátriai témakörében. Mindemellett tudását nagy gonddal és lelkesedéssel adta tovább a fiatalabb generációnak, több rezidens köszönheti a doktornőnek, hogy mentorállta őket, kezdő lépéseiket óvó tekintettel figyelte, és segítette.

Férjével három gyermeket neveltek nagy gonddal, lánya követte őt az orvosi pályán.

Szabadidejében a művészetek iránti érdeklődése az ikonfestészet felé terelte, és sok szép alkotás került ki a kezei közül.

Köszönjük, hogy kollégái, tanítványai lehettünk, elvesztése pótolhatatlan űrt hagy maga után mind a gyermekpszichiátriai szakmai, mind személyes életünkben.

Szegedi Tudomány Egyetem
Gyermekklinika- és Gyermek egészségügyi Központ
Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály