Nemzetközi kongresszusok, képzések

IACAPAP webinar

Folytatódik a IACAPAP ingyenes webinar sorozata. A következő alkalom május 8-án 12:00 órakor lesz, az előadó pedig egy dél-afrikai kolléganő, aki az ottani csecsemő mentális egészségügyi kutatásokról és kezdeményezésekről beszél majd. 

Itt olvashatjátok a részleteket, ill. itt tudtok regisztrálni: https://iacapap.org/news/17th-lunch-learn-webinar.html

 

Csecsemők, gyermekek és serdülők mentális egészségének világnapja

Április 23-át négy nemzetközi szakmai szervezet, köztük saját Társaságunk nemzetközi csoportja, az IACAPAP a csecsemők, gyermekek és serdülők mentális egészségének világnapjává nyilvánította. Ennek célja, hogy minél többet ismerjék fel a csecsemők, gyermekek és serdülők mentális egészségének globális jelentőségét, ill. hogy elősegítse a gyerekek mentális egészségének fejlesztését és a mentális betegségek megelőzését.

Ennek keretében egy ingyenes, de regisztrációhoz kötött webinart szerveznek április 23-án 13:00 órára "Hidak a mentális egészség megértéséhez" címmel. 

Itt olvashattok többet a kezdeményezésről, ill. itt tudtok regisztrálni: https://iacapap.org/news/news-world-infant-child-and-adolescent-mental-health-day-wicamhd-2024.html

Folytatódik az IACAPAP ingyenes webinárium sorozata

Az IACAPAP ingyenes webináriumának következő témája a kora gyermekkori ADHD lesz, az IACAPAP kongresszusának házigazdájától, a Brazíliában dolgozó Dr Guilherme V. Polanczyktól. A képzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Időpontja: 2024. március 20. 16:00.  

Minden további fontos információ és a regisztráció lehetősége ezen a honlapon található: https://iacapap.org/news/16th-lunch-learn-webinar.html

Folytatódik az IACAPAP ingyenes webinárium sorozata

Ezúttal a szelektív mutizmus lesz a téma, ami a cím - és a tapasztalatok - szerint komoly kihívást jelent sokunk számára. Az előadó, Prof. Dr. Christina Schwenck úgy látja, hogy más mentális zavarokhoz képest a szelektív mutizmust  rendkívül keveset kutatják és sokszor marad kezeletlenül. A webinárium áttekintést ad a tünettanról, a diagnosztikáról és a kezelési lehetőségekről, hangsúlyozva a különböző mentálhigiénés szakemberek és a gondviselők közötti együttműködés fontosságát.

A dátum 2024. január 24, az időpont 12:00 - ideális ebédszüneti program.

Itt lehet regisztrálni: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_ToDqsu9sQiWn_Zk8mIfhVg#/registration

 

A Child Foundation 17. szemináriuma

Az olaszországi Child Foundation idén is szervez tréninget a gyermek- és ifjúságpszichiátria művelése és kutatása iránt érdeklődő fiatalok számára. A szeminárium Rómában lesz, a szerencsés nyertes pályázók számára a szállás és a képzés ingyenes.

A részleteket itt találjátok: https://www.fondazionechild.it/fondazione_child.php?sezione=186

 

IACAPAP 2024-es kongresszus
 

Az IACAPAP 2024-es kongresszusa Rio de Janeiróban lesz májusban.

Fiatal (ebben az esetben a kifejezés definíciója a <35 év) kollégák pályázhatnak a Donald Cohen ösztöndíjra.

A sikeres pályázók ingyen vehetnek részt a konferencián, ingyen lesz a szállásuk és az útiköltség egy részére is kaphatnak támogatást.

Kedves fiatal kollégák, próbáljátok meg, nem mindennapi lehetőség!

A részleteket itt találjátok: https://iacapap.org/programmes/donald-cohen-fellowship.html